Workshop paardenmassage

Paardrijden, mennen, werken aan de hand, het maakt niet uit hoe we met onze paarden bezig zijn, het is een geweldige hobby waarbij we kunnen genieten van recreëren of presteren met paarden. Echter is het fit en gezond houden van onze paarden, zorgen dat we zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten, soms al een uitdaging op zich. Daarom is het van groot belang om jezelf te verdiepen in de theorie van het paard. Het begrijpen van de anatomie, fysiologie en biomechanica van het paard is onmisbaar om onze trouwe viervoeters fit en gezond te houden. Wanneer u weet hoe het paardenlichaam functioneert, begrijpt u beter welke oefeningen of manier van rijden goed zijn voor het paard, en welke oefeningen of manier van rijden juist schadelijk zijn. Door deze kennis kunt u het paard beter ondersteunen en blessures voorkomen. Tijdens de workshop paardenmassage gaan we daarmee aan de slag.   

Wat houd de workshop in?

In deze workshop beginnen we met een stuk theorie, waarin u zeker nieuwe kennis opdoet. We behandelen de anatomie van het paard, vervolgens nemen we de massagehandgrepen met elkaar door.  Daarna gaan we met de paarden aan de slag. We maken hierbij gebruik van de paarden van de deelnemers. Aan het einde van de workshop kan u het paard een ontspannende massage over het hele lichaam geven. Deze workshop is bedoeld om u de basistechnieken van masseren te leren. Hiermee houd u uw paard soepel en worden problemen eerder opgemerkt. Uiteraard vervangt dit niet de behandeling van een gediplomeerd paarden sportmasseur.

De workshop duurt 3,5 uur. De kosten voor de workshop zijn €450,00 voor de hele groep, exclusief reiskosten. Ik kom naar jullie locatie toe. Als groepsgrootte adviseer ik om 10 personen aan te houden.

Hands-On paardenmassage
Sportmassage voor paarden